Opnieuw op campagne!

 

 

Dit weekend kon iedereen in de media de meetresultaten lezen van het ‘Curieuzeneuzenonderzoek’ bij 20.000 Vlamingen. Een onderzoek dat duidelijk de impact van het autoverkeer op onze luchtkwaliteit weergeeft. Als ik de kaarten met meetresultaten uit vier steden even met elkaar vergelijk, is het wel héél duidelijk om vast te stellen waar het beleid in Antwerpen vandaag tekort schiet.

Tijd dus voor een fundamentele keuze voor een écht ander en vooral groener beleid in deze stad! Minder auto en veel meer ruimte voor groen, voetgangers, fietsers en openbaar vervoer. Dat zal niet alleen onze gezondheid maar ook de leefbaarheid én de veiligheid ten goede komen.

Kan dat wel? Bekijk even hieronder het voorbeeld van de Spaanse stad Pontevedra. Al 19 jaar autovrij! Géén verkeersdoden sinds 2009! En … de burgemeester is er al 4 keer na elkaar herverkozen!!!

 

Om deze keuze voor een betere stad meer kracht bij te zetten, doe ook ik vandaag opnieuw mee als onafhankelijke kandidaat op de ‘Sp.a-Groen’ lijst in Berchem. We zijn ook het énige district waar beide partijen de afgelopen zes jaar, samen met de verschillende verruimingskandidaten, eensgezind hebben samengewerkt én blijven samenwerken.! Ik kreeg als ‘onafhankelijke kandidaat’ een mooie verkiesbare derde plaats op de lijst. Het doet me plezier dit vertrouwen te krijgen en ik wil me dan ook graag nog eens zes jaar inzetten voor een beter beleid in Berchem.

Ik moet mezelf nu ook wel weer een beetje ‘verkopen’.  Het is nu campagne voeren en naar uw stem hengelen. We starten alvast met de vraag of iemand mijn affiche (een bescheiden A3-formaat) aan het raam wil hangen. Nog slechts twee weken te gaan (dus slechts veertien dagen iets minder zonlicht in huis ).

En … vertel het gerust verder  .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s